Gyakran ismételt kérdések

Klikkelj a kérdésre és máris elolvashatod a választ.

Miért jó az, ha előre fizetek?

Az előre fizetés ma már teljesen megszokott dolog, a webáruházak döntő többsége így működik, de teljesen érthető, hogy sokan még ma is ódzkodnak attól, hogy előre utalják el megrendelésük értékét. Mi ezt is megértjük, ezért is biztosítunk lehetőséget az utánvétes fizetésre is. Azonban azzal tisztában kell lenni, hogy az előre fizetés mindig meggyorsítja a megrendelés kézhezvételét, és kevesebbe is kerül, mint az utánvétes szállítás.

Miért kerül többe, ha csak azután szeretnék fizetni, ha megkaptam, amit megrendeltem?

Ez bizony tény. Az utánvétes fizetés bizonyos összeggel többe kerül. Ennek oka, hogy a csomagot kézbesítő (és így az utánvétes fizetést lebonyolító) futárszolgálat a pénzkezelésért plusz díjat számol fel az utánvétes fizetéssel járó külön munkafolyamatok után. Hiszen azon kívül, hogy ők veszik át a csomag értékét, még el is kell, hogy juttassák azt hozzánk. Ezek a lépések teszik ki azt a bizonyos többletköltséget.

Mi történik, ha nem vagyok otthon, amikor a csomag megérkezik?

Semmi baj nincs, ha esetleg nem vagy otthon, amikor a csomag érkezik! A csomagot kézbesítő futár, egy másik időpontban (a sikertelen kézbesítést követő első munkanapon) újra megkísérli a csomag kézbesítését. Az általad megadott telefonszámon és e-mail címen kommunikál veled a futárszolgálat. A sikertelen kézbesítésről is, és természetesen hagy egy értesítőt a postaládádban. Az átvételre 2 nap áll a rendelkezésedre. Ha ezen idő alatt nem jelentkezel a csomagodért, azt visszaküldik hozzánk.

A megrendelést követően mennyi idő múlva kapom meg a csomagot?

Ha előre utalást, vagy bankkártyás fizetést választottál, akkor a csomag feladásának az ideje attól függ, mikor egyenlíted ki a megrendelés összegét. A hozzánk érkezett befizetésekhez tartozó megrendeléseket 2 munkanapon belül postázzuk. Utánvétes megrendelés esetén is, a megrendelés beérkezésétől számított 2 munkanapon belül adjuk fel a csomagot.

Mi történik, ha megrendelést adok le előre fizetéssel, de nem egyenlítem ki a számlát?

Ha előre fizetést választottál, de befizetésed nem érkezik be hozzánk, a csomag természetesen nem kerül kiküldésre.

Van lehetőség utólag a megrendelésben megadott adatok módosítására?

Természetesen, de csak az előtt, hogy a postázás megtörténne. Ha tehát észreveszed, hogy elírtad a nevet, vagy a címet, azonnal jelezd ezt felénk, nehogy rossz címre küldjük ki a megrendelést! A megrendelő hibájából eredő téves kiküldésekért nem vállalunk felelősséget.
Ha bármilyen adatot tévesen adtál meg, esetleg módosítani szeretnél a darabszámon, vagy bármi egyéb kívánság felmerül benned a megrendeléssel, postázással, fizetéssel kapcsolatban, keress minket elérhetőségeinken (info@konyvmogul.hu)!

Utólag választhatok előre fizetés helyett mégis inkább utánvétes fizetést?

Igen, de ezt mindenképpen közölnöd kell velünk! Ha a megrendelésedben átutalást, vagy bankkártyás fizetést választottál, és meggondoltad magad, azonnal jelezd ezt felénk! Sajnos gondolatolvasók nem vagyunk (pedig tényleg nagyon igyekszünk), így csak olyan problémát tudunk orvosolni, amiről nekünk is tudomásunk van. Keress meg minket elérhetőségeink egyikén (info@konyvmogul.hu), és jelezd, hogy mégis utánvétes fizetési módot szeretnél választani. Ez szükséges ahhoz, hogy módosítani tudjuk a számládat, és természetesen ennek függvényében postázzuk ki részedre a megrendelésedet is.

Miért csak a személyes átvételnél nincs postaköltség?

Azért, mert ebben az esetben a megrendelésed nem futárszolgálaton keresztül jut el hozzád. Ha nincs futárszolgálat, aki fizetség fejében elszállítja és átadja a csomagot, egyértelmű, hogy nincs postaköltség sem. Ez jó neked, és jó nekünk is.

Miért csak Budapesten és Nyíregyházán van lehetőség személyes átvételre?

Nagyon egyszerű. Eddig ebben a két városban alakítottunk ki olyan partnerkapcsolatot, amely ezt lehetővé teszi. A személyes átvétellel kettős célunk volt. Egyrészt az olvasókkal való szoros kapcsolattartás, másrészt pedig az, hogy így a megrendelők mentesüljenek a postaköltség terhétől. Sokaknak tetszik ez a megoldás, pozitív visszajelzéseket kapunk. Sokan várják, hogy az ő lakókörnyezetük közelében is lehetőség legyen a személyes átvételre, így dolgozunk rajta, hogy minél több helyen elérhető legyen ez a fajta átvételi lehetőség is. De addig is biztos átvételi pont marad Budapest és Nyíregyháza.

A személyes átvétel azt jelenti, hogy házhoz hozzák a megrendelésemet?

Nem! A személyes átvétel nem azt jelenti, hogy a csomagot a lakásodra fogják vinni. Ha azt szeretnéd, hogy házhoz vigyék, amit rendeltél, akkor postai díj ellenében a futár fogja neked kézbesíteni a csomagot. Ha a személyes átvételi lehetőséget választottad, az átadást lebonyolító kollégánk megkeres téged annak érdekében, hogy helyet és időpontot egyeztessetek a személyes találkozóhoz.

Ha személyes átvételt választok, hol és mikor kapom meg a csomagot?

A személyes átvételt minden esetben egyeztetés előzi meg. Ennek folyamán a kiadó munkatársa megkeres téged, és megbeszélitek, mikor és hol találkoztok. Találkozhattok a webáruház XIV. kerületi átvételi pontján, üzletközpontban, kávézóban, parkban, vagy akár egy buszmegállóban is, ami mindkettőtöknek útba esik, stb.
Fontos azonban kiemelni, hogy munkatársunk nem megy házhoz. Olyan helyet és időpontot keressetek, ami mindkettőtöknek megfelel és kényelmesen elérhető.

Személyes átvételt választottam, de sajnos nem tudok ott lenni a megbeszélt helyen és időben. Küldhetek magam helyett valaki mást, aki átveszi a csomagot?

Természetesen megoldható, hogy más vegye át a csomagot helyetted! Ennek csupán az a feltétele, hogy erről a csomagot átadó munkatársunkat is tájékoztasd, hiszen egy ismeretlen embernek nem fogja odaadni a megrendelésed, ha ő nem rá, hanem rád számít. Írd meg neki, hogy nem tudsz ott lenni, de helyetted ott lett a párod, a legjobb barátod, az anyukád, stb. Add meg a nevét, és add oda neki a számlát is, amit te kaptál, hogy ezzel is bizonyíthassa, jogosan veszi át a küldeményt. Ha készpénzben fizeted ki a megrendelésed az átvételkor, akkor természetesen a vásárlásod ellenértékét is add oda az átvevőnek, hogy ki tudja azt fizetni helyetted.

Személyes átvételnél fizethetek készpénzben?

Igen, személyes átvétel esetén kiegyenlítheted a számlát készpénzben is. Ha ilyen igényed van, azt a megrendelés során úgy jelezheted, ha a személyes átvételt választod. Ebben az esetben természetesen nem kell plusz költséggel számolnod az utólagos fizetés miatt.

Személyes átvétel esetén ki adja át nekem, amit megrendeltem?

A személyes átadást minden esetben a KÖNYVMOGUL.hu munkatársai végzik.

Megbeszéltük a személyes átvételre a találkozót, de elkéstem, és nem is találkoztam azzal, aki átadta volna nekem a csomagot. Miért nem várt meg?

Időnként mindenkivel előfordul, hogy rajta kívülálló okból késik valahonnan. Ha ilyesmi történik, miközben tudod, hogy munkatársunk vár rád, légy szíves üzenj neki, hívd fel, hogy vagy ne várjon feleslegesen, vagy tudjon róla, hogy hamarosan odaérsz. Értesítés hiányában munkatársunk maximum a megbeszélt időponttól számított 15 percig fog várni rád, hiszen, ha nem tudja mi történik, odaérsz-e vagy sem, nem állhat ott órákig. Természetesen, ha az első találkozó alkalmával nem tudta neked átadni a csomagot, megbeszélhettek újabb időpontot.

Mi a teendő, ha közbejött valami és a megbeszélt időpontban nem tudok elmenni, hogy személyesen vegyem át a megrendelést?

Több lehetőség is szóba jöhet. Például jelzed ezt a problémát munkatársunknak, és egyszerűen más időpontot kerestek a találkozóra. Megoldásként szóba jöhet az is, hogy megbízol valakit, aki ott tud lenni, és át tudja venni a csomagod. Ha ezt a második lehetőséget választod, fontos, hogy erről munkatársunkat is előre tájékoztasd, hiszen nem fogja odaadni a te csomagodat egy ismeretlennek.

Mi az a dedikálókártya?

A könyvhöz készült dedikálókártyán a szerző dedikálása szerepel. Mivel a megrendelésekre kipostázott könyveket a szerző nem tudja minden esetben dedikálni (lehetetlenség lenne, hiszen a szerzők az ország különböző pontjain élnek), ezért a szerzői dedikálást a dedikálókártyákkal pótoljuk, hogy így tegyük számodra exkluzívvá a hozzád érkező könyvet.

Nyíregyházán vettem át a könyvet, és nem volt benne dedikálókártya. Viszont az író személyes dedikálása igen. Miért van ez?

A dedikálókártyát akkor adunk a könyvhöz, ha abban nem szerepel a szerző dedikálása. Amikor azonban valaki úgy kapja kézhez a könyvet, hogy azt előzőleg a szerző dedikálta a számára, természetesen nincs szükség a dedikálókártyára. Hiszen a könyvbe írt dedikálás teszi igazán személyessé a könyvvásárlást.

Mit jelent az pontosan, hogy „előrendelés”?

Az előrendelés arra ad lehetőséget, hogy egy hamarosan megjelenő könyvvel kapcsolatban, még a megjelenés előtt kifejezhesd érdeklődési szándékodat. Ha egy könyv „előrendelhető” státuszban van, az azt jelenti, hogy a kiadással kapcsolatos munkálatok már folynak, és a könyv rövid idő múlva elérhetővé válik.  Az előrendelés ebben az esetben azért jó, mert amint a könyv megjelent, te azonnal értesülsz róla. A vásárlási folyamat befejezhető, és néhány napon belül a kezedben tarthatod a könyvet.

Mi a különbség az előrendelés és az elővásárlás között?

Előrendeléssel azt jelzed a terjesztő / kiadó (és az író felé is), hogy a hamarosan megjelenő könyv érdekel téged. Ebben az esetben a vételár kifizetésére nem kerül sor. Ha a könyv megjelent, erről tájékoztatunk téged, és csak azután kell a könyv árát kiegyenlítened, ha megerősítetted vásárlási szándékodat.

Ha azonban az előrendeléseddel egyidejűleg a könyv árát is kifizeted, már elővásárlásról beszélünk. Hiszen rendeltél valamit, és ki is fizetted. Ez egy speciális eset, hiszen ilyenkor megvásároltál valamit, amire azonban még egy picit várnod kell. Az elővásárlásnak azonban az előrendeléssel szemben van egy nagy előnye: a megjelenés után garantáltan azok kapják meg leghamarabb a könyvet, akik elővásárolták azt, hiszen egyéb teendő nincs a megrendeléssel kapcsolatban, és számukra azonnal postázható a könyv, amint kijött a nyomdából.

Miért van az, hogy az oldalon egy könyvet csak megvásárolni lehet, míg egy másikat meg felajánlanak ingyenes letöltésre? A könyvletöltés nem illegális?

Az oldalon valóban megtalálható olyan kisregény (pl. Boszorkánydinasztia- A kezdetek), amit bárki szabadon letölthet, olvashat, vagy akár meg is oszthatja azt másokkal. Napjainkban nagy problémát okoz mind a szerzőknek, mint pedig a kiadóknak a könyvek illegális, elektronikus formában történő kalózpéldányainak letöltése, hiszen a letöltők minden egyes letöltéssel megkárosítják a szerzőt, és szép lassan ellehetetlenítik a további alkotómunkát. Vannak azonban kivételek.

Az oldalon feltüntetett, letöltésre ajánlott írás esetében például nem illegális a letöltés, hiszen az a szerző saját munkája, amit díjmentesen az olvasói rendelkezésére bocsájt. Csak és kizárólag a szerzők által engedélyezett és ingyenes elérhető szerzeményekhez biztosítunk letöltési hozzáférést. A szerző ezt a kisregényt kifejezetten azért írta, hogy azt ajándékba adja az olvasóknak, ezért tette szabadon elérhető formátumúvá. Ez persze nem azt jelenti, hogy az ne állna szerzői jogvédelem alatt! A kisregényt bárki díjtalanul letöltheti, de például annak tartalmát már nem használhatja fel sem egészben, sem részben úgy, hogy azt a magáénak tüntetné fel. Nem módosíthatja, nem dolgozhatja át, kereskedelmi célra nem használhatja.
Mint könyvélményt azonban bárki korlátlanul – és az illegális letöltés okozta lelkiismeret-furdalás nélkül – élvezheti. Arról egyébként, hogy egy írás ingyenesen letölthető, és szabadon olvasható, a könyv elején feltüntetett „4.0 Nemzetközi Licence, Creative Commons” felirat árulkodik.

További kérdésed lenne? Írj nekünk az info@konyvmogul.hu e-mail címre.