Sipos Gergő: Szent Domonkos kertje

1854-et írunk…

Rejtélyes hírek érkeznek a szabadságharc elveszett gyémántjai felől.

ISBN: 978-615-80272-3-6
Oldalszám: 320
Kiadó: Mogul Kiadó

Teljes eladási ár: 2.990 Ft

MEGRENDELEM A KÖNYVET!

Fenyvessy Mártont, a törvényen kívüli kémhálózat ügynökét – egy úgynevezett „kísértetet” – küldik értük.

Ő azonban holtan találja az egyetlen embert, aki ismerte a politikai és gazdasági okokból is jelentős kincsek rejtekhelyét.

Ezért megkezdődik a versenyfutás az idővel, és Mártonnak minden ügyességére és logikai érzékére szüksége lesz ahhoz, hogy megfejtse a hátrahagyott jeleket, melyekkel a kincsvadászok már évek óta sikertelenül próbálkoznak. Minderre csupán néhány órája van, mielőtt leszáll az éj.

Ebben a feszült hangulatú történelmi krimiben hidegvérű gyilkosságokon, áruláson és összeesküvéseken keresztül vezet az ösvény Szent Domonkos kertjébe, amely titkait csak az arra érdemesek előtt tárja fel.

A szerzőről:

Hiszek abban, hogy nem véletlenül olvasod most ezeket a sorokat. Valahogy egymásra találtunk. Talán hozzám hasonlóan te is rajongsz a borzongató titkokért, az elsöprő szenvedélyért, a kalandért, és az elrejtett kincsekért.

Jó hírem van számodra!

Írtam neked egy könyvet. Egy igazi, XIX. századi, véres, fordulatokkal teli, puskaporszagú krimit. Vedd kézbe, nyisd ki, és engedd, hogy elkísérjelek Szent Domonkos kertjébe, mert valahol ott vannak azok a gyémántok, amelyeket mások már régóta keresnek…

Amikor írok, gyakran úgy érzem magam, mint az összezavarodott hős a közhelyes rajzfilmben, akinek a vállai fölött megjelenik az angyal és az ördög, hogy tanácsokkal lássák el. Az én történeteimen érezhető, hogy gyakran a régiség babonás hiedelemvilága viaskodik a tudományokkal. Azt pedig, hogy melyik volt a jó és melyik a gonosz, majd az olvasóim utólag eldöntik.

Harminc éve, öreganyám meséin és történetein nőttem fel egy olyan különleges faluban, ahol a vallás mellett akkor még élt a boszorkányokba vetett hit, a holtakat arccal napkelet felé temették el és mindenki bizonyos volt benne, hogy egykor kincsekkel megrakott kápolna süllyedt el valahol a falu határában, melynek harangja hét évente egyszer megszólal a föld alól.

Ma is itt élek, de úgy tűnik, hogy az a harang végleg elhallgatott. Számomra biztosan, mert amint megtanultam olvasni, leküzdhetetlen vágyat éreztem a világ felfedezése iránt. Hamar rájöttem, hogy a tudomány is van olyan izgalmas, mint a szárnyaló képzelgés.

A nevem Sipos Gergő, és amikor éppen nem írok, akkor élem a fiatal harmincas férfiak életét. Szeretem a napsütötte havas tájat, a kifinomult humorú embereket, a jó bort, a régi filmeket és a vihart.

Sipos Gergő

Szerző

OLVASS BELE!

Szent Domonkos kertje

Beleolvasok!

Novemberi vihar

Ingyen letölthető!

Akik már olvasták:

Egy személyes vonatkozású információval kezdeném. Én gyorsan olvasó vagyok, annak idején pl. a Bárányok hallgatnak-ot egyetlen vasárnap alatt kiolvastam. Sipos Gergő könyvét azonban még én sem tudtam gyorsan olvasni. Annyira élvezetes a nyelvezete, annyira egyedi a stílusa, hogy a világért sem szerettem volna véletlenül átsiklani egy-két élvezetesre komponált mondaton. Nem véletlenül használtam az előbb a „komponált” szót, hiszen maga a regény is egy teljes mértékben megkomponált írás. Minden a helyén van, ahogy az efféle bűnügyi kamaradrámáknál elvárható. Egy helyszín, egyetlen nap történéseivel.

A világért sem akarnám lelőni a poént, hiszen Gergő írásaiban éppen az a lényeg, ahogy feltárul az igazság. De csak utána, hogy a kedves olvasót egy-két zsákutcába szépen becsalja. Azt szoktam mondani, ha kérdezik, hogy Sipos Gergő nálam az a Lőrincz L. Lászlóba oltott Agatha Christie, aki zseniálisan varázsol vissza bennünket a szabadságharc utáni évek Magyarországába. Az apró részletek alapos és mégsem fárasztó bemutatásával szépen végigvezet minket a logikai láncon, ugyanakkor nem spórol a csavarokkal sem. A klasszikus, jól bevált krimis eszköztár használatával a történelmi Magyarországot helyszínül választva és sajátos stílusban elmesélve a sztorit, Sipos Gergő egyedit alkotott. Én mindenkinek jó szívvel ajánlom, és már most várom a következő Fenyvessy Márton történetet.

Nagyon tetszett a regény. A történelem nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé. Unalmas, száraz adatok tömkelegét próbálták a fejünkbe verni. És lám… kiderült, hogy a történelemről lehet nagyon jól, szórakoztatóan, izgalmasan is írni. A szereplők történelmi hősök, de hús-vér emberek, akik okosak, műveltek, kitűnő a logikai érzékük, elhivatottak, éreznek, szeretnek. Fenyvessy Márton egy rendkívüli ember. Ámulva, csodálattal és tisztelettel figyelhetjük, hogy csavaros észjárásával és logikájával hogyan bogozza ki az összekuszálódott szálakat. Lépésről lépésre közelebb jut a megoldáshoz, miközben komoly támadásokat kell kivédenie, szorult helyzetekből kikerülni ép bőrrel. De előtte nincs lehetetlen…

Tetszett a regény stílusa, a XIX. századi nyelvezet, szófordulatok, idézetek. Tetszett a beleszőtt romantikus szál. Legjobban azonban az utolsó előtti mondat, ami arra utal, hogy találkozunk még Fenyvessy Mártonnal. Azt hiszem, aki elolvasta ezt a regényt, türelmetlenül várja az új kalandokat.

Rendkívül lendületes, fordulatokban gazdag. Amikor már azt hiszem, tudom a végét, mindig beköszönt egy újabb „csavar”.
Az események környezetének képi megjelenítése olyan részletgazdag, hogy a fantáziám akár szabadságra is mehet olvasás közben. Néha még az illatokat és a fényeket is érzékelni véltem.
Nagyon kellemes élmény volt olvasni, amit köszönök az Írónak.
Egyetlen negatívumot tudok felróni, ami persze az én olvasási szokásomból adódik: olyan lendületet diktált, amivel túl hamar a végére értem. Lehetne a következő történet mondjuk 800 oldal? Alig várom 🙂

MEGRENDELEM A KÖNYVET!

Szerkesztői ajánlás Mező Krisztina tollából:

Hiszel a kísértetekben? Mi van akkor, ha kiderül róluk, hogy mégsem annyira természetfelettiek, mint sokan gondolják? Mi van, ha hús-vér emberként járkálnak közöttünk, és még ők maguk sem tudják, hogy kísértetek? Számos rejtély lappang körülöttünk, amik csak arra várnak, hogy megfejtsék őket. Ebben hatalmas segítségükre lesz Fenyvessy Márton, volt szabadságharcos, akit mindig megtalálnak a megmagyarázhatatlan ügyek. Számos izgalmas kaland részesévé válik, melyek során sok érdekes titkot sikerül megfejtenie. Jelen esetben olyan gyémántok után nyomoz, melyeknek eltűnése felbolygatta az egész Habsburg Birodalmat. Az idő fogy, a visszaszámlálás elkezdődött. Mártonnak alig egy napja van arra, hogy megfejtse a furfangos módon elrejtett kincs rejtekhelyét, különben a kísértetek rideg birodalmában találja magát, ahonnan nincs visszaút. Ha szereted a vérfagyasztó krimiket, ahol még csak körülbelül sem sikerül előre kiszámítanod a következő lépést, a pengeéles logikát, a kibontakozó összeesküvés-elméleteket, akkor lépj be te is Szent Domonkos kertjébe, mert ez a kis hely rengeteg izgalmat, szenvedélyt, borzongást és rejtélyt tartogat számodra. Felkészültél?

Író-olvasó találkozó

Rendeld meg a könyvet poszterrel, dedikálókártyával, könyvjelzővel,
vagy akár találkozz személyesen a szerzővel!

 

Megrendelés folyamata

  • Töltsd ki a baloldali megrendelő űrlapot, majd válaszd ki a fizetési módot.
  • Bankkártyás fizetés esetén a kártyaadatokat nem itt, hanem a Barion oldalán kell megadnod.
  • Banki átutalás esetén a megrendelés visszaigazolásához küldött e-mailben találod meg a bankszámlaszámot.