Lunae Equester: HOLDLOVAGOK

Fény ​és Sötétség harca. Tét maga a világ.

ISBN: 978-963-12137-4-4
Oldalszám: 228
Kiadó: Magánkiadás

Teljes eladási ár: 2.290 Ft

MEGRENDELEM A KÖNYVET!

És bizony nagyon nagy árat kell fizetnie annak, aki a hatalomra tör. Nincs ez másképp a Holdlovagok birodalmában sem.

Egy virágzó birodalom, mely meghódította az akkor ismert világ nagy részét, túllépett a virágkorán. IV. Lunaris király halála, komoly válságot idéz elő az Eleutoni Királyságban. Külső és belső ellenség támad, mely mindenáron a Birodalom ura akar lenni, hisz a Királyság egy gazdag és hatalmas birodalom. Nem csoda, hogy sokan akarják megszerezni a trónt. S vannak olyanok, akiket még a Sötétség démoni erői sem riasztanak vissza.

A Fekete Kristály az ősidőkben isteni lények játékszere volt, mely az ember kezében a végzettel egyenlő. Mégis, sokakat vonzott az ereje, s hatalmától megrészegülve harcoltak a hatalom megszerzéséért. De ott voltak a Holdlovagok is. Ők az Eleutoni Királyság őrzői, kiknek félelmetes fegyvere a mágia.

Halandó harcos nem vehette fel velük a versenyt a harcban: a Fény harcosai ők, a sötétség óráiban.

Ám egy nap, őket is elárulják…

Papp János vagyok, írói álnéven John Priest vagy Lunae Equester. Jelenleg Londonban élek és dolgozom egy japán bolt műszakvezetőjeként. 36 éves és független férfi.

Manapság jóval kevesebb időm jut az írásra, ezért számomra ez csak egy hobbi. Eredendően történelem tanárnak és történésznek készültem a Miskolci Egyetemen, ahol 2004-ben végeztem. Ekkoriban kezdtem el az írással foglalkozni.

Érdekes, mert mikor megkérdezik tőlem az emberek, hogy honnan jött a gondolat, hogy írjak, erre nehéz igazán válaszolni. Mondhatnám azt is, hogy középiskolás korom óta humán beállítottságom révén rengeteg könyvet olvastam. Sőt, kamaszkori szerelmeim mindig megihlettek, hogy verseket faragjak. Viszont ezek a dolgok még mindig kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy megírjak egy fantasy regényt.

Azt is mondhatnám, hogy az életemben voltak olyan fordulatok, amelyek szintén hatással voltak arra, hogy fejlődjek az írás terén. Mégis a legnagyobb inspirációt az adta, hogy sokat olvastam és fiatal történelem szakos hallgatóként egyes kutató jellegű tanórák is megmozgatták fantáziám.

Ezután már csak hab a tortán, hogy az egyetem, ahová jártam egy hagyományőrző tradíciókkal rendelkezett, melynek egyik lényeges eleme, hogy az idősebb diákok átadtak bizonyos hagyományokat és történeteket az újabb generációknak.

Ezek a dolgok valóban inspirálóan hatottak rám. Oly annyira, hogy már az egyetem alatt elkezdtem írni ezt a könyvet. Később, a munkakeresések időszaka alatt az írás hol abbamaradt hosszabb-rövidebb időre, hol pedig elkapott mint a gépszíj és írtam.

Végül 2011-re készült el könyvem végleges változata, melyen nyomott hagyott hullámzó életem és érzelmeim.

LUNAE EQUESTER

Szerző

OLVASS BELE!

Holdlovagok

Beleolvasok!

A szörny (novella)

ELOLVASOM!

Akik már olvasták:

Nekem nagyon tetszett a történet. Többször olvasós lesz az biztos. Ez a világ teljesen más, mint amilyenekről eddig olvastam. Jó volt kiszakadni a valóságból és elmerülni a Holdlovagok világában. (B. Laura)

A könyvet tagadhatatlanul átitatja az író történész kiléte, amely megmutatkozik a stíluson és a történetvezetésen is. Nem sütöm rá, hogy a regény tökéletes, írástechnikailag van még hova fejlődni, a párbeszédeken finomítani, viszont első könyves íróként, minden segítség nélkül megalkotni egy regényt nem egyszerű. A történet nagyon jól ki van találva, a fordulatok váratlanok és jól kiterveltek. (D.Ilona)

Igazából kétféle érzés kavarog bennem. Először is maga a történet nagyon tetszett. Az elején egy picit zavarban voltam, hogy ki kicsoda és mit csinál de egész gyorsan összeállt a kép. Jól van összerakva a történet és érdekes is, viszont… a másik érzésem az, hogy én megszoktam a nagyon kidolgozott történeteket. Ha ez a könyv 600 oldalas lenne és minden pöccre úgy lenne kidolgozva, ahogy a mai sikerkönyvek ki szoktak lenni, akkor mindenféleképpen öt csillagot kapna. Így viszont néha olyan érzésem volt, hogy az egyszerűsége miatt elvész a feszültség. Pedig volt benne feszültség, de még mennyi! Szóval mindent egybevetve érdemes elolvasni, mert egy érdekfeszítő sztorit kapunk, viszont hozzá kell szoknunk az ikonokhoz, holdakhoz, napokhoz (én sacperkábé fejezeteknek titulálnám be őket, csak hogy érezzük a különbséget a 3 nagy rész között, ezért más-más neveik vannak) és hozzá kell szokni az egyszerűséghez. Ha ezek megvannak akkor egy élvezhető és könnyű olvasmányt kapunk 🙂 (S.Viki)

Szerzői ajánlás Lunae Equester tollából:

Ajánlom könyvemet mindazon korosztály számára, akik szívesen kalandoznak vagy kalandoznának letűnt világokban. Akik szeretik a lovag világot és képesek azonosulni egy-egy szereplő életével. Könyvem elsősorban egyfajta történeti fantasy, amely azért is történeti, mert olvasmányaim során sokat merítettem a történelemből. Ez talán érezhető is, aki kezébe veszi ezt a könyvet. Ugyanakkor, habár csak egy fantasy, melynek nincs valós alapja, mégis vannak oly részei a történetemnek, mely kissé elgondolkodtató. Könyvem főszereplői a Holdlovagok, akik azontúl, hogy ugyanúgy harcosok, mint a valóságban élt harcosok, mesterei a mágikus tudásnak. Mondhatni a vérükben van a varázslás tudománya, ám ugyanakkor ez ennél jóval összetettebb szinten működik. A Holdlovagok számára a mágia tudománya egyfajta életre szóló tanulmány is. Amelyre egyszerre edzik a tudatukat, lelki és fizikai erőnlétüket is. Ezek egysége teszi őket különlegessé, no meg az, hogy Rendjükbe sem kerülhetett be akármilyen halandó. Épp emiatt a közemberek misztikus tisztelettel tekintettek rájuk, amíg az ellenségeik szemében legyőzhetetlen „Isteneknek” számítottak.

Egyszóval, akit érdekel a kaland, a misztika és egy csipetnyi történelmi hátszél, azoknak szeretettel ajánlom figyelmébe. Persze akik nem csak véres csatákban tobzódnak, hanem szeretik a romantikát, talán azok is kedvüket lelhetik benne, mivel egy lovagregényből az sem maradhat ki.

További vélemények, interjúk:

Rendeld meg a könyvet poszterrel, dedikálókártyával, könyvjelzővel,
vagy akár találkozz személyesen a szerzővel!

Megrendelés folyamata

  • Töltsd ki a baloldali megrendelő űrlapot, majd válaszd ki a fizetési módot.
  • Bankkártyás fizetés esetén a kártyaadatokat nem itt, hanem a Barion oldalán kell megadnod.
  • Banki átutalás esetén a megrendelés visszaigazolásához küldött e-mailben találod meg a bankszámlaszámot.